Project Stuur Nuchter

Het Cars and Stars project “Stuur Nuchter” is in te zetten op bijvoorbeeld scholen, bedrijven en dorpshuizen. Ons doel is om voornamelijk jongeren bewust te maken van het gevaar van alcohol in het verkeer. Wij denken dat de beste manier om dit uit te leggen, op een entertainende manier is. Oftewel: educatie met entertainment!

Wereldwijd zijn we bewust van diverse sociale en maatschappelijke problemen, waaronder het (overmatig) gebruik van alcohol onder jongeren. Van circa 17,5 miljoen Nederlanders is bijna 4,9 miljoen jonger dan 25 jaar. Hiervan is 19,6% tussen 10-15 jaar en 21,5 % tussen 15-20 jaar. Alleen al in de groep tot circa 15 jaar nuttigt 31,2% regelmatig alcohol. Deze cijfers zijn verontrustend.

Dat het gebruik van alcohol erg negatieve gevolgen heeft op jongeren is iedereen wel duidelijk. De Nederlandse Overheid heeft daarom het Nationaal Preventieakkoord opgesteld waarbij de focus ligt op o.a. scholen/studie- en sportomgeving. Het gevolg en de bewustwording van gevaren en gevolgen van alcohol vraagt dringend om aandacht.

Cars and Stars Events heeft deze problematiek onderzocht en hiervoor een speciaal project opgesteld, genaamd Stuur Nuchter. Project “Stuur Nuchter” bestaat uit diverse activiteiten voor jongeren om op ludieke en informatieve wijze de aandacht te vragen dit probleem.

De activiteiten bestaan uit 4 hoofd onderdelen. Dit zijn:

  • Een speciaal ontwikkelde informatieve Alcohol Quiz.
  • Fun games, zoals Behendigheidspellen en diverse opdrachten met Alcohol-simulatiebrillen.
  • Alcohol in het verkeer, zoals autorijden met alcoholsimulatie.
  • Een Kantelsimulator.

Deze opties kunnen ingezet worden op elke gewenste locatie, indoor of outdoor. Van jongerencentrum tot dorpshuis, van sportclub tot parkeerplaats. Project “Stuur Nuchter” wordt aangeboden voor scholen, sportverenigingen en jeugdopvang. Doelstelling is om zoveel mogelijk jeugd te bereiken en we zouden hiervoor graag samenwerken met desbetreffende Gemeente-afdelingen, schoolbesturen en sportclubs.

Wij staan vanzelfsprekend open voor verdere aanbevelingen en samenwerking met andere partijen of instellingen die een bijdrage kunnen leveren aan dit project.